Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Επιπολαιότητες που σκοτώνουν.

Του Γιάννη Αθανασιάδη

  "Τυφλός – τυφλόν οδηγεί και οι δύο εις λάκκον πίπτουσιν"


Πολλές φορές στην παρέα, σε μια χαλαρή κουβεντούλα μπορεί να αφήσουμε το θυμικό μας να εκφραστεί μια και μας πνίγει το δίκιο, χωρίς να το πολυσκεφτούμε.
Όταν  όμως υπηρετούμε μια κορυφαία θεσμική θέση μιας πολιτικής οργάνωσης και ιδίως όταν αρθρογραφούμε και αναφερόμαστε σε θέματα που αφορούν την ίδια την επιβίωση του λαού και της πατρίδας, θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον προσεκτικοί απέναντι στους συμπολίτες μας που μας διαβάζουν ή τουλάχιστον στα μέλη μας και να αποφεύγουμε τις επιπολαιότητες, είτε σιωπώντας είτε κρατώντας μια επιφύλαξη κι όχι να λέμε ότι μας κατέβει. 

Διάβασα άρθρο με τίτλο "Αν η κυβέρνησή μας ήταν πράγματι ελληνική….."   κορυφαίου κομματικού στελέχους του ΕΠΑΜ στο οποίο είμαι μέλος κι εγώ, (οπότε με αφορά άμεσα γι αυτό και αναφέρομαι στο συγκεκριμένο άρθρο), το οποίο λέει πως αν η κυβέρνηση ήταν πραγματικά Ελληνική θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Τουρκιάς τώρα που ο Ερντογκαν έχει ξηλώσει την μισή περίπου ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων του και ούτε λίγο ούτε πολύ, θα παίρναμε πίσω την Κύπρο,  θα αδιαφορούσαμε για το Casus belli επεκτείνοντας στα 12 μίλια την αιγιαλίτιδα, όπως επίσης θα φτιάχναμε αξιόμαχες βάσεις, σε όλα τα ακριτικά νησιά μας. Και μάλιστα αυτό αποτελεί την ευκαιρία της χιλιετίας για την χώρα μας!
Δηλαδή αρκούσε η κυβέρνηση να ήταν Ελληνική (προφανώς πατριωτική εννοεί) και μετά ... "αέρα και σας φάγαμε";
Σκεφτείτε αν πράγματι αποφασίζαμε κάτι τέτοιο, γι αυτήν την έρμη χώρα. Πόσο ανεύθυνα και τραγικά θα μπορούσε να οδηγηθούμε στον απόλυτο όλεθρο!
Όταν κάποιος μπερδεύει την πραγματικότητα με τα θεμιτά κατά τα άλλα όνειρα του, παρασύροντας σε ολέθριες ενέργειες το λαό, τι αξιοπιστία μπορεί να έχει!
Και για να μην αφήσω την άποψη μου ατεκμηρίωτη αρκεί να σας πω ότι η …αποδεκατισμένη!!!  στρατιωτικά Τουρκία έχει, με στοιχεία από το  Global Fire Power, τον όγδοο πιο ισχυρό στρατό
παγκοσμίως, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση!
Κι όλα αυτά την ώρα που είναι κοινό μυστικό ότι ο στρατός μας εξοπλιστικά όχι μόνο δεν έχει ανανεωθεί τα τελευταία έξι χρόνια αλλά δεν διαθέτει κονδύλια ούτε για τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την συντήρηση των  οχημάτων και των οπλικών συστημάτων.
Όσο για την στρατιωτική μας ηγεσία που, κατά τον αρθρογράφο, θα κληθεί να εκμεταλλευτεί τους τάχα άπειρους νέους στρατιωτικούς ηγέτες της Τουρκίας, την θαυμάζουμε στην αποδοχή και την υποτέλεια απέναντι στην κομματοκρατία και σε εθνοπροδότες πολιτικούς, στα προσκυνήματα σε Ναζιστικά νεκροταφεία και την ευπείθεια στο ΝΑΤΟ.
Αυτή θα ηγηθεί μιας σύγκρουσης με την Τουρκία;;;
Όταν οι πολιτικοί μας κλείνουν η αποδυναμώνουν τις στρατιωτικές μας βιομηχανίες, καθιστώντας την χώρα μας έρμαιο εξαρτώμενο από ξένες βιομηχανίες με υποβρύχια που γέρνουν και τορπιλάκατους χωρίς τορπίλες, για να πάρουν τις μίζες τους, ενώ την ίδια ώρα οι Τούρκοι κατασκευάζουν πολεμικά αεροπλάνα,  εμείς πρέπει να φανταζόμαστε ότι ήρθε η ευκαιρία «να πάρουμε την Πόλη»!
Παρακάτω σας παραθέτω τους πίνακες με την στρατιωτική ισχύ των δυο χωρών από το  Global Fire Power στοιχεία 2016.

                                               Ελλάδα                         Τουρκία

Πληθυσμός 10.775.64379.414.269
Σε ηλικία στράτευσης 105.000 1.375.000
Μάχιμοι ενεργοί 180.000 410.500
Μάχιμοι έφεδροι 280.000 185.630


                                                 Ελλάδα                         Τουρκία

tanks
1556
3.778
Εξοπλισμένα οχήματα
4.209
7.550
Αυτοκινούμενα πυροβόλα
547
1.013
Συρόμενα πυροβόλα
463
697
Συστοιχίες πυραύλων
152
811

                                                Ελλάδα                         Τουρκία
Συνολικά αεροσκάφη
601
1.007
Πολεμικά αναχαίτισης
206
207
Επιθετικά Σταθ.Πτερ.
206
207
Μεταφοράς
215
439
Εκπαιδευτικά
143
276
Ελικόπτερα
224
445
Επιθετικά ελικόπτερα
29
64

                                                Ελλάδα                         Τουρκία
Συνολική Ισχύς Στόλου
115
194
Αεροπλανοφόρα
0

Φρεγάτες
13
16
Κορβέτες
0
8
Υποβρύχια
11
13
Σκάφη ακτοφυλακής
27
29
Ναρκαλιευτικά
4
15

Εδώ έχουμε την πιο σημαντική ίσως πληροφορία!

                                               Ελλάδα                         Τουρκία
Αποθέματα πετρελαίου bbl/day
10.000.000 
296.000.000
Σκεφτείτε μόνο, ότι σε εμπόλεμη κατάσταση, τα αποθέματα καυσίμων δεν μας αρκούν ούτε για δυο εβδομάδες!!!
Για ανταλλακτικά ... δεν το συζητάμε!

Δεν θέλω να ανοίξω το θέμα βάζοντας και τους βόρειους γείτονές μας με τις αλυτρωτικές τους διεκδικήσεις. (Γνωρίζουμε καλά τις σχέσεις τους με την Τουρκία και την στρατιωτική συνεργασία τους). 

Σαφώς και όταν κάνεις ένα πόλεμο δεν αρκεί μόνο η υπεροπλία, αλλά και οι διεθνείς συγκυρίες.
Αλλά πέστε μου φαντάζεται κανείς ότι το Κυπριακό δεν θα μπορούσε να λυθεί σε μια μέρα αν τα συμφέροντα των Μεγάλων δυνάμεων και οι γεωστρατηγικές ισορροπίες το επέβαλαν;
Η θεωρείτε ότι η μικρασιατική καταστροφή οφειλόταν στην αδυναμία και μόνο, του κατά τα άλλα νικηφόρου Ελληνικού στρατού;
Αυτά γίνονται μόνον αν λαμβάνονται υπ' όψιν όλες οι παραπάνω παράμετροι. 


Ας αποφεύγουμε λοιπόν τις "κορώνες" και μην λειτουργούμε υπό την επήρεια των όποιων προφητειών ή ονείρων κάνουμε. 
Ας σεβαστούμε τον λαό μας και μην τον εκθέτουμε με επικίνδυνες επιπολαιότητες που μόνο από κάτι ακραίες οργανώσεις ακούγονται.
Ας επικεντρωθούμε στον αγώνα για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τους Ευρωναζί και το κατοχικό κοινοβούλιο και κερδίζοντας την αξιοπρέπεια, την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, που πρέπει να έχουμε σαν λαός και σαν έθνος, θα κερδίσουμε και τον σεβασμό εχθρών και φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»