Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν υπάρχει πολιτική εξουσία στην Δύση!

του Γιάννη Αθανασιάδη

Δεν υπάρχει πολιτική εξουσία στην Δύση!
Έχει εδώ και καιρό περάσει στα χέρια της οικονομικής εξουσίας. Δηλαδή της οικονομικής ελίτ.
Συνεπώς δεν υπάρχει δημοκρατία, παρά μόνο ως πρόσχημα.

Παλαιότερα υπήρχε σύγκρουση με τις λαϊκές διεκδικήσεις που, στο βαθμό που το κράτος και οι πολιτικοί δεν είχαν αλωθεί πλήρως από τον οικονομικό εκμαυλισμό, απέφερε θετικά αποτελέσματα για τον λαό.

Αυτήν την στιγμή κράτος και πολιτικοί είναι υπόδουλοι στην οικονομική εξουσία σε σχεδόν απόλυτο βαθμό.

Το σύστημα (με τα μέσα του) προωθεί για πολιτικούς ανθρώπους φτηνούς, χωρίς αξιοπρέπεια, ανθρώπους ηλίθιους με ωραίο περιτύλιγμα και χωρίς περιεχόμενο, ανθρώπους διεστραμμένους και κατά συνέπεια εύκολα "εκβιάζόμενους".

Αν τους ξεφύγει κανείς έντιμος, τον λιντσάρουν με τα ΜΜΕ και την "δικαιοσύνη" ανακαλύπτοντας κάποια απλήρωτη κλίση ή κάποιο αυθαίρετο εξοχικό του παππού, ενώ παράλληλα κόβουν και ράβουν ομιλίες του, δίνοντας την εικόνα του γραφικού ή του ψυχάκια!

Αυτό γίνεται γιατί πολύ απλά έχουν εξαγοράσει και μετατρέψει σε συνένοχο το σύνολο σχεδόν των υπηρετούντων τους θεσμούς της εξουσίας, συμπεριλαμβανομένης και της δημοσιογραφίας.
Ενώ παράλληλα εκβιάζουν τρομοκρατώντας τις μάζες που φοβούνται μην χαρακτηριστούν "εκτός κανονικότητας" ή "μή πολιτικά ορθοί".

Υπ΄ αυτήν την έννοια θα πρέπει, όσοι διατηρούμε σώας (ακόμη) "τας πολιτικάς φρένας", πριν καταπιούμε αμάσητη μια πολιτική - κοινωνική, κίνηση ή γεγονός, να δούμε ποιοι την στηρίζουν.
Πόσο εύκολα ανεβαίνει στις πρώτες θέσεις της δημοσιότητας.
Από πού χρηματοδοτείται.
Ποιοι "διάσημοι" την αβαντάρουν.
Ποιο θα είναι το ουσιαστικό αποτέλεσμα της.
Ποιες "κερκόπορτες" ανοίγουμε αν την στηρίξουμε.

Δεν είναι θέμα καχυποψίας.
Είναι ένας μετρήσιμος τρόπος διαφύλαξης από την παραπλάνηση και την εξαπάτηση και δεν λειτουργεί κατ’ ανάγκην και αντιστρόφως.

Ζούμε σε μια εποχή που, για τους καπιταλιστές, οι άνθρωποι δεν λογαριάζονται ως έλλογα όντα, αλλά ως χειραγωγήσιμα ζώα, σε υπερπροσφορά, πλήρως αναλώσιμα και πάμφθηνα.

Μην αυταπατάστε από όμορφα λόγια και πρόσωπα, ζυγίστε και κρίνετε μεθοδικά, όπως σας προανέφερα, τις παραπλανητικές κινήσεις των ντόπιων και διεθνών εξουσιαστών, πριν βγείτε ένθερμοι υποστηρικτές τους ή αρνητές τους.

Τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες και στην χώρα μας τα ζήσαμε και τα ζούμε και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»