Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Κορωνα-ιός: Η δημιουργική σύγχυση της εξουσίας.

του Γιάννη Αθανασιάδη


Έχω εκφραστεί ξεκάθαρα για όσους ανεύθυνα και επιπόλαια επιτίθενται, προγκούν και χλευάζουν, ανθρώπους που αποφεύγουν την έκθεση τους σε πιθανό κίνδυνο επιμόλυνσης τους από την πανδημία.

Ακόμα κι αν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα υγείας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους, (από την στιγμή που δεν βλάπτουν τον συνάνθρωπο τους), να αυτοπροστατεύονται με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Αυτή την ώρα το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, άσχετα με τις όποιες διαφοροποιήσεις ως προς τον βαθμό επικινδυνότητας του, συμφωνεί στην ύπαρξη του ιού και ότι (στην καλύτερη περίπτωση), είναι για μια κατηγορία συνανθρώπων μας επικίνδυνος.

Από εκεί και πέρα η άρνηση της ύπαρξης του ιού επειδή δεν τον αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας (ενώ υπάρχει πλήρης και τεκμηριωμένος εντοπισμός του), είναι αντίστοιχη με την άρνηση της σφαιρικότητας της γης επειδή δεν γίνεται αντιληπτή από τις αισθήσεις μας. 
(Υπάρχει μια σχετικά μεγάλη  κοινότητα οπαδών της επίπεδης γης)!

Αλλά!
Θεωρώ ότι τα μέτρα προφύλαξης από την μετάδοση του ιού, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, θα μπορούσαν να τηρούνται από τους ορθά ενημερωμένους (και όχι τρομοκρατημένους) πολίτες, χωρίς την επιβολή του εγκλεισμού τους,  με ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα την συμπεριφορά της κυβέρνησης, διαπίστωσα ότι αντί να αξιοποιήσει την επί δύο σχεδόν μήνες, καταχρηστική επιβολή εγκλεισμού και να "πέσει με τα μούτρα" στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος της υγείας, 
αντί να καλύψει τα τεράστια κενά σε ΜΕΘ και ειδικούς χώρους περίθαλψης των νοσούντων από κορώνα ιό, 
αντί να κάνει πλήρη επιδημιολογικό χάρτη με συνεχή και επαναλαμβανόμενα τεστ, 
αντί έστω να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, 
αντί για όλα αυτά έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το "χαλί" που λέγεται υποχρεωτικός εγκλεισμός και ατομική ευθύνη.

Παράλληλα με ένα απαράδεκτα αντιεπιστημονικό τρόπο με απίστευτες αντιφάσεις και παλινωδίες η επιτροπή για την διαχείριση της πανδημίας, σκορπούσε με όλα αυτά που έπραττε και δήλωνε, την αμφισβήτηση στον λαό συνδυαστικά με την άθλια προπαγάνδα των  ΜΜΕ. 

Σκοπίμως!
Δημιούργησε σύγχυση και πολωτικές ακρότητες ανάμεσα στους απλούς και επηρεασμένους από τον εγκλεισμό και την απαγόρευση κυκλοφορίας πολίτες.
Έτσι,  την ίδια ώρα και ενώ όλη η χώρα ήταν στον "γύψο", περνούσε αντιλαϊκά και αντεθνικά νομοσχέδια, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Δυστυχώς!
Οι επόμενοι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι οδυνηρά τραγικοί για το λαό µας.
Το 2021 θα είναι έτος καταστροφής, κι εμείς αναλωνόμαστε σε επιπόλαιες διαμάχες.

Αντί να εξαντλούμε την οποία δύναμη μας έχει απομείνει με διχαστικές λογικές, (που μας έχουν επιβάλλει έντεχνα και πονηρά σε δεκάδες επί μέρους προβλήματα), πρέπει ενωμένοι να προετοιμαζόμαστε συλλογικά ως λαός για την λύση τους.

Και η  θεραπεία για τον κορωναϊό και την τραγωδία του επερχόμενου οικονομικού και Εθνικού "Αρμαγεδδώνα", είναι μια!
Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία!

Πριν είναι πολύ αργά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»