Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Η "θερμοκοιτίδα επώασης" του Ναζισμού.

 Του Γιαννη Αθανασιαδη


Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη εγκλήματα και δεν αναφέρομαι σε πολεμικές μάχες που έχουν να κάνουν με την επίγνωση και των δυο αντιπάλων  ότι θα σκοτώσουν ή θα σκοτωθούν. 

Ούτε για εκτελέσεις μετά απο κάποια καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου. (Είτε σωστή είτε λάθος κατά την άποψη μου). 

Αναφέρομαι σε εγκλήματα εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων, ανδρών, γυναικών και παιδιών χωρίς βάσιμη αιτία. 

Αυτά συνέβαιναν και ήταν μια παρέκκλιση της ανθρώπινης ηθικής μέχρι να έρθει ο ναζισμός ο οποίος έδωσε ένα "φιλοσοφικό - ιδεολογικό" υπόβαθρο σε αυτή την ανθρώπινη διαστροφή. 

Συλλογικές καταδίκες, γενοκτονίες, μαζικές δολοφονίες ανθρώπων αλλά και μεμονωμένες, με μοναδική αιτία το χρώμα τους, το φύλο τους, τις πεποιθήσεις τους ή τις φυσικές τους αδυναμίες, βασισμένες στην πιο  διεστραμμένη  φιλοσοφική θεώρηση της ανθρώπινης εξέλιξης. 

Ο ναζισμός ως τρόπος αντίληψης των πραγμάτων, ανοίγει τον δρόμο για την εκδήλωση των πιο βάρβαρων ενστίκτων και συμπεριφορών "καθαγιάζοντας τα" με το επίχρισμα της ιδεολογικής ορθότητας του. 

Όταν μεγάλες κοινωνικές ομάδες γαλουχούνται και μεγαλώνουν με αυτές τις ιδέες είναι αυτονόητο πως όταν τους δοθεί η ευκαιρία από το σύστημα θα εκδηλώσουν αυτές τις συμπεριφορές ριζοσπαστικοποιόντας την δράση τους. 

Η καπιταλιστική κοινωνία και ο τρόπος δόμησης της, δηλαδή η ακραία εκμετάλλευση των κοινωνικά αδυνάτων, αποτελεί την θερμοκοιτίδα για την επώαση αυτών αντιλήψεων. 

Η μόνη άμυνα για την αντιμετώπιση της ναζιστικής-φασιστικής πανδημίας είναι η ανθρωπιστική μόρφωση των νέων, και η κατανόηση των αξιών που εκπορεύονται από την μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Μέχρι τότε όμως δεν δικαιολογείται καμία παθητική στάση απέναντι του. 

Καμία εξίσωση! 

Κανένα ναι μεν αλλά! 

Δεν θα περάσει ο ναζισμός. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Γιάννης Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»