Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Τα F35 και τα κορόιδα του ΝΑΤΟ



Του Γιάννη Αθανασιάδη





Διαβάζουμε σήμερα στον τουρκικό τύπο:

"Η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά της από το 1960 και είπαμε ότι αν δεν τα παρατήσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία" (των νησιών)!
"Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε"
Τσαβουσογλου ΥΠΕΞ Τουρκίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου αμφισβητεί ξεκάθαρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα με ευθεία απειλή η οποία διευκρινίζει ότι δεν είναι μπλόφα!
Πριν βιαστείτε να αρχίσετε την είτε την πολεμοφοβία είτε την πολεμολαγνεία (γιατί αυτός είναι ο σκοπός των Τουρκικών δηλώσεων), ας δούμε λίγο τί μπορεί να σηματοδοτούν αυτές οι ακραίου χαρακτήρα δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ.

Θα παρατηρήσατε ότι τις ημέρες που ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ εντάθηκαν οι Τουρκικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου στο Αιγαίο, με αποκορύφωμα την προσέγγιση για πρώτη φορά της Αλεξανδρούπολης στα 2.5 μίλια.

Ήταν αυτές οι ημέρες που ο Πρωθυπουργός πρότεινε «ντίλ» για τα F35, οδηγώντας την χώρα σε μια ανεπανάληπτη διόγκωση του χρέους, όταν ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την αγορά των Ραφάλ και των Belhara. Και όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα!

Εάν δεν το γνωρίζετε να σας ενημερώσω ότι τα F35 (τα οποία θα μας κοστίσουν 3.500.000.000) δεν έχουν την πλήρη επιχειρησιακή πιστοποίηση, που σημαίνει ότι έχουν παρουσιάσει δεκάδες προβλήματα* που θα χρειαστούν μελλοντικές αναβαθμίσεις τουλάχιστον μέχρι το 2025 για να εφαρμόσουν πλήρως τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες (και φυσικά έξτρα κόστη). Παράλληλα η συντήρηση τους στο μεγαλύτερο ποσοστό της δεν μπορεί να γίνει εντός Ελλάδος. Ακόμα και η stelth κάλυψη τους που πρέπει να γίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα γίνεται στην Ιταλία! (Δηλαδή επιπλέον δαπάνες).
Ενώ είναι αμφισβητήσιμη η συντονιστική του δράση σε συνδυασμό με τα άλλα σκάφη της Π.Α. (Θα χρειαστούν επιπλέον αναβαθμίσεις σε επίπεδο επικοινωνιακής συμβατότητας, στο σύνολο των μαχητικών της Π.Α. Δηλαδή επιπλέον δαπάνες). Χωρίς να αναφέρουμε το κόστος πτήσης 45.000$ την ώρα.

Παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός προχώρησε στο αίτημα αγοράς 20 F35 με δημόσια τοποθέτηση του, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, ενώ την ίδια ώρα οι Τούρκοι έκαναν περίπατο πάνω από τα νησιά μας και έφτασαν μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη (με την μεγαλύτερη και πιο ενεργή μετά την Σούδα αυτήν την περίοδο βάση των Αμερικανών)!!!

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και να αναρωτηθούμε αν και κατά πόσο οι Τουρκικές παραβιάσεις απετέλεσαν αυτούσια απειλή ή μια ώθηση («push» με όρους αγοράς) προς την ελληνική κοινή γνώμη, για να «καταπιεί» την κίνηση του κ. Μητσοτάκη στα πλαίσια της Τουρκικής «απειλής».

Και ενώ ακολούθησαν οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αγορά των F35, (θεωρώ καθαρά για λόγους εντυπώσεων και όχι ουσίας), έρχεται ο κύριος Τσαβούσογλου να μας απειλήσει ευθέως, αμφισβητώντας μας την «κυριαρχία» στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!

Και μάλιστα «υπογραμμίζοντας» ότι δεν μπλοφάρει!

Σαν να μας λέει «μην το πολύ σκέφτεστε αγοράστε τώρα τα F35, γιατί δεν μπλοφάρουμε»! Υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις όποιες αντιρρήσεις .

Φυσικά αυτή είναι μια δημιουργία φόβου στον απλό λαό για να προχωρήσει η «μπίζνα» χωρίς πολλές αντιδράσεις.

Και φυσικά μην περιμένετε από τα ΜΜΕ να ασκήσουν κριτική στις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης. Μόνο διθυράμβους θα δείτε.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν μας περιπαίζει γνωρίζοντας την οικονομική καταστροφή που εξελίσσεται στην Ελλάδα και… δήθεν κρατά «μούτρα» στον κ. Μητσοτάκη με τον οποίο μια χαρά τα είπαν πριν από λίγο καιρό!

Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι μια συμπαιγνία σε μια προαποφασισμένη εξέλιξη. Είναι κάτι σαν προωθητική ενέργεια με όρους μάρκετινκ των Τούρκων για τους Αμερικανούς από τους οποίους περιμένει συναίνεση στην νέα πολεμική επιχείρηση που εντός ολίγου ξεκινά στα Κουρδικά εδάφη της Συρίας.

Γιατί αυτή είναι η προτεραιότητα της Τουρκικής επιθετικής πολιτικής αυτήν την ώρα και χρησιμοποιεί με αριστοτεχνικό τρόπο την διπλωματία της.

Δυστυχώς για την χώρα μας την ώρα που η Τουρκία χάρη στον Ερντογάν και το πιστό πολιτικό προσωπικό του, βρίσκεται σε συνολική ακμή και πρόοδο, λειτουργώντας πάνω σε εθνικό σχεδιασμό, την ίδια ώρα στην πατρίδα μας ο λαός έχει εγκλωβιστεί σε ένα σύμπλεγμα, ανίκανων, απάτριδων και δωσιλογικών κυβερνήσεων και πολιτικών.

Οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί κάνουν παιχνίδι και οι Έλληνες παρακολουθούν σαν «χάνοι» από την «εξέδρα»! (Βέβαια κάποιοι θα πάρουν τις μίζες τους από όλο αυτό το «ντίλ» ενώ ο Ελληνικός λαός θα έχει βυθιστεί σε ένα απύθμενο χρέος).

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, να εξηγήσω ότι κατά την γνώμη μου, κάποια στιγμή η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη.

Υπάρχει έτοιμο εδώ και χρόνια το σχέδιο της συνεκμετάλλευσης μεταξύ των πολυεθνικών εταιρειών και των αστικών τάξεων των δυο χωρών. Το οποίο όμως για να ολοκληρωθεί χρειάζεται την υπογραφή με αίμα Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών ώστε να γίνει με όρους συνθήκης.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί στο βαθμό που Ελλάδα ασκήσει εθνικά ανεξάρτητη αμυντική πολιτική, μακριά από την Ευρωνατοϊκή χειραγώγηση.
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να απαλλαχθούμε από τους δωσίλογους πολιτικούς και να σπάσει η φαυλοκρατία που επικρατεί στους θεσμούς της πολιτείας και τα ΜΜΕ.


* https://www.pogo.org/analysis/2020/03/uncorrected-design-flaws-cyber-vulnerabilities-and-unreliability-plague-the-f-35-program

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»