Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

01/02/2015 Γιάννης Αθανασιάδης Ανοιχτή συνέλευση Καλλιθέας (video)

Καλλιθέα 01/02/2015
Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ιστορική περίοδο που το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού μετά από 5 περίπου χρόνια οικονομικής κατοχής της χώρας, έχει βιώσει στο πετσί του, την προδοσία όσων υποσχέσεων είχε λάβει από τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, την εκχώρηση της εθνικής του κυριαρχίας, την εξαθλίωση ηθική και οικονομική, την διαπόμπευση του από τους ίδιους τους ανθρώπους που ανέδειξε στην εξουσία, την κάθε
λογής λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής του περιουσίας στο όνομα των δανειστών και της τραπεζοκρατίας, την κατάφορη
παραβίαση κάθε συνταγματικής διάταξης, την διαπιστωμένη από τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, καθώς και την αποδόμηση κάθε κοινωνικού αγαθού όπως η υγεία, η παιδεία, τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και η εργασία.

Ο κατάλογος των εγκλημάτων κατά του λαού και της πατρίδας, μπορεί να συνεχίζεται επί ώρες.
*
Όλο αυτό το τραγικό σκηνικό είναι φορτωμένο με χιλιάδες νεκρούς, θύματα μιάς πρωτοφανούς για τα μεταπολεμικά χρόνια επιβολής, ενός αδίσταχτου κατοχικού καθεστώτος με συνεργάτες δωσίλογους πολιτικούς και καναλάρχες που διαχειρίστηκαν
τη ζωή του λαού και της πατρίδας προς όφελος των υπερεθνικών καπιταλιστικών δυνάμεων και των ντόπιων ολιγαρχών.

Ο λαός έχοντας δοκιμάσει (και δοκιμαστεί) ψηφίζοντας κάθε εναλλαγή και συνδυασμό των κομμάτων που μέχρι τώρα εναλλάσσονταν στην εξουσία, κατάφερε να καταλάβει (έστω και βιωματικά) ότι η επιλογή των μνημονίων όχι μόνον δεν του δίνει λύση, αλλά του δίνει πόνο και απελπισία, αφαιρώντας του ακόμη και την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.
Μέσα σε αυτό το καταστροφικό τοπίο και με μια χώρα παραδομένη στα χέρια των ξένων επιτρόπων και κάθε λογής γκαουλάιτερ, ο λαός έπαιξε ( ας μου επιτραπεί ο όρος ) τα κοινοβουλευτικά ρέστα του και παρά την μιντιακή τρομοκρατία των εργολάβων - καναλαρχών και του αντίστοιχου τύπου, τόλμησε και ψήφησε αντιμνημονιακά, έτσι όπως τουλάχιστον διατείνονται μέχρι την ώρα τούτη τα κόμματα που ανέλαβαν την κυβερνητική εξουσία.

Το ΕΠΑΜ από το 2011 ξεπηδώντας από το κίνημα των πλατειών αταλάντευτα και με καθαρά προτάγματα , αναγνωρίζοντας έγκαιρα την ιστορική ανάγκη για μια λαϊκή συμμαχία πέρα και πάνω από ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, παραμένει σταθερά ανοιχτό στην λογική της διαμόρφωσης ενός ευρύτατου ενιαίου παλλαϊκού μετώπου, στη βάση.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες ιδίως όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η νέα κυβέρνηση μας λέει ότι θα δώσει λύση στα βασικά προβλήματα του λαού μας, ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και ότι θα διαπραγματευτεί το χρέος προς όφελος του λαού και της πατρίδας.
Και εμείς λέμε ότι θα στηρίξουμε κάθε θετική απόφαση που συντελεί στην ελάφρυνση του άχθους του λαού και την ανάκτηση της χαμένης εθνικής αξιοπρέπειας.
Όμως δυστυχώς εμείς στο ΕΠΑΜ γνωρίζουμε ότι αργά η γρήγορα όσο βρισκόμαστε μέσα στη θηλιά που λέγεται ΕΕ και ευρωζώνη, όσο δεν έχουμε την δυνατότητα να διαχειριστούμε την οικονομία μας και να σχεδιάσουμε την παραγωγική μας ανασυγκρότηση, όσο το νόμισμά μας θα είναι δανεικό και ελεγχόμενο από μια ιδιωτική τράπεζα την ΕΚΤ, όσο δεν προχωράμε σε κάθαρση και απονομή δικαιοσύνης απέναντι στους επίορκους πολιτικούς που μας οδήγησαν σε αυτό τον εθνικό όλεθρο και εντέλει όσο αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι έχουν δικαίωμα να εισπράττουν ένα παράνομο απεχθές και επονείδιστο χρέος με το αίμα του λαού μας των παιδιών μας και της πατρίδας μας, τόσο πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να διαλέξουμε:
H ο λαός θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του Ή θα παύσουμε να έχουμε πατρίδα και θα είμαστε δουλοπάροικοι στον τόπο μας και περιφερόμενοι σκλάβοι στα παζάρια της Δύσης!
Εμείς διαλέγουμε την πρώτη λύση γιατί γνωρίζουμε την δύναμη του αυτού του λαού όταν είναι ενωμένος. Πολλοί παρά την
επαλήθευση των όσων μέχρι τώρα έχουμε πει … (χιλιάδες ώρες ομιλίες του Καζάκη )… δεν μπορείτε η δεν θέλετε να πιστέψετε ότι αυτή είναι η πορεία των πραγμάτων. Και αυτό μπορούμε να το κατανοήσουμε στη βάση της συστημικής παραπληροφόρησης
από τα ΜΜΕ.

Όμως συναγωνιστές και συναγωνίστριες, είτε είναι πράγματι σωστός ο δρόμος αυτός που επέλεξε η κυβέρνηση είτε όχι, εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι είτε για να πιέσουμε ώστε να υλοποιηθούν οι προγραμματικές της δεσμεύσεις (απλά σκεφτείτε το διαπραγματευτικό επιχείρημα απέναντι στους δανειστές όταν τους δείχνουν ένα λαό στους δρόμους που πιέζει) είτε για να σταθούμε εμπόδιο σε κάθε αθέτηση των όσων υποσχέθηκαν στο λαό.

Έτσι οργανωμένοι και ενωμένοι θα είμαστε ανίκητοι όταν θα έρθει η ώρα της τελικής αναμέτρησης.

Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε διχαστικές περιπέτειες, παίζοντας το παιχνίδι του μαύρου μετώπου, που καιροφυλακτεί έτοιμο να υπηρετήσει τα αφεντικά του. Όταν ο λαός θα σφαγιάζεται εμείς ακόμα θα αναζητάμε την καθαρότητα των ιδεολογημάτων μας.

Εδώ λοιπόν είναι η ώρα να αποφασίσουμε αν θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Αν θέλουμε για το κοινό καλό να υπερβούμε τις όποιες ιδεολογικές και ταξικές μας διαφορές και να οργανώσουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο για πραγματική Δημοκρατία

Για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Γιάννης Αθανασιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»